Home

Achtergrond

Warmterecord meimaand in ruim een eeuw

Het is in ruim een eeuw in mei niet zo warm geweest als deze meimaand.

Dat heeft Harry Geurts van het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) vandaag laten weten. Met in De Bilt een gemiddelde maandtemperatuur van 15,7 graden tegen normaal 12,7 was het dit jaar de warmste meimaand sinds het KNMI in 1901 begon met de metingen. Het oude record stond op naam van mei 1992, met een gemiddelde temperatuur van 15,6.

Het was uitzonderlijk warm, zeer zonnig en vrij droog in mei 2008. Het aantal warme dagen, met een maximumtemperatuur van 20 graden of hoger, komt in De Bilt uit op twintig tegen negen normaal: een record sinds 1917, toen er negentien warme dagen werden geteld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.