Home

Achtergrond 185 x bekeken

Vuur stoken verboden wegens droogte

In verband met de aanhoudende droogte en het warme weer is in de regio's Twente en IJsselvecht en op de gehele Veluwe vandaag de 'Code droog' afgekondigd.

Dit betekent dat er geen open vuur mag worden gestookt, zo maakten de twee regio's en de brandweer Gelderland-Midden vandaag bekend.

Vanaf morgen wordt er in Twente en IJsselvecht extra bosbewaking ingesteld. Dat gebeurt zowel vanaf de grond als door een verkenningsvliegtuigje. De brandweer houdt bovendien extra personeel achter de hand. De Veluwe wordt overdag door twee vliegtuigjes in de gaten gehouden, met naast de piloot een speciale verkenner van de brandweer.

Bedrijven die stookvergunningen hebben voor bijvoorbeeld het verbranden van afval, zien beperkende voorwaarden in hun vergunningen van kracht worden. Het is nog niet bekend hoe lang de Code droog van kracht blijft.

Volgens de brandweer Gelderland-Midden klinkt 'Code droog' overigens ingrijpender dan het is. Van een 'verhoogde staat van paraatheid' van de brandweer is geen sprake, aldus een woordvoerder.

Het stookverbod heeft overigens geen betrekking op mensen die een barbecue willen houden. "Hoewel we het niet verbieden doen we wel het verzoek geen barbecue in de natuur te houden'', aldus Wendy Wagenvoort van de brandweer Twente.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.