Home

Achtergrond

Voor werknemers in open teelten was gisteren geen doorbetaalde feestdag

Voor werknemers die vallen onder de CAO Open Teelten geldt dat 5 mei één keer in de vijf jaar een doorbetaalde feestdag is.

Dat was gisteren niet het geval. Gisteren meldde het Weekblad Groenten en Fruit in een bericht dat 5 mei elk jaar een doorbetaalde feestdag is voor werknemers die vallen onder de CAO Open Teelten en Glastuinbouw.

Volgens de CAO-werkgevershelpdesk van LTO Noord geldt voor werknemers die vallen onder de CAO’s Open Teelten en Dierenhouderij dat 5 mei alleen een doorbetaalde feestdag is als deze dag door de overheid wordt aangemerkt als nationale feestdag. Dit is eens per vijf kalenderjaren het geval. De eerst volgende keer dat Bevrijdingsdag een nationale feestdag is voor werknemer die vallen onder de CAO Open Teelten en Dierenhouderij, is op 5 mei 2010.

In de CAO Glastuinbouw is 5 mei wél vastgelegd als doorbetaalde dag vrije dag. Als de bedrijfsomstandigheden het noodzakelijk maken, kan er wel gewerkt worden op deze dag. In dat geval wordt er een compenserende vrije dag vastgesteld in onderling overleg.

Lees ook 5 mei is doorbetaalde vrije dag in de tuinbouw

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.