Home

Achtergrond 376 x bekeken

Voor de lol in de file

De file als bezienswaardigheid kreeg op Tweede Pinksterdag een nieuwe impuls.

Voor het radioprogramma Knooppunt Kranenbarg werd de leukste file van Nederland op het terrein van FlevOnice in Biddinghuizen neergezet. Waar veel mensen zich normaal doodergeren aan de dagelijkse files, zagen ruim 350 bestuurders er de lol wel van in om op Tweede Pinksterdag expres in de file te gaan staan.

De mooiste auto's deden mee. "Dat maakt het juist zo leuk, dat je bijzondere auto's kunt zien vandaag'', vertelt Ilona Stolk uit Harderwijk die zelf in een Renault 5 aansloot bij de file. "Dit is een uitstervend ras.'' Veel oude Volkswagenbusjes, eendjes en Porsches sloten aan bij de file die steeds langer werd.

Bij de ingang van het terrein werd aan sommige chauffeurs de toonsoort van de toeter gevraagd. Met die toeters werd de tune van de uitzending van Bert Kranenbarg gespeeld. Kranenbarg is erg tevreden over de opkomst. "Er zijn veel bijzondere auto's gekomen. En iedereen staat vandaag met een glimlach in de file. Normaal gesproken is het altijd vervelend, maar vandaag ziet iedereen er de lol van in.''

De eerste file ontstond op Eerste Pinksterdag 1955 bij Utrecht. Dat was een hele bezienswaardigheid, waar mensen op klapstoelen naar keken. Ook op een heuvel bij het begin van het FlevOnice-terrein verzamelden zich wat toeschouwers. "Ik weet nog goed dat ik voor het eerst in de file stond. Ik vroeg me toen af waarom al die auto's stilstonden. Nu is het bijna normaal geworden. Maar deze file is wel heel bijzonder om te zien'', vertelt Nic Eeken uit Heerhugowaard.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.