Home

Achtergrond 261 x bekeken 1 reactie

'Volkstuinders weer beetje uit verdomhoekje'

Volkstuinders komen langzaam maar zeker weer uit het verdomhoekje.

Gemeenten die nieuwbouwlocaties zoeken, laten namelijk niet meer automatisch hun oog vallen op de volkstuincomplexen.
Dat stelt de landelijke organisatie voor hobbytuinders, de AVVN. De groepering is blij met de trendbreuk die een einde maakt aan de verplaatsing en opheffing van volkstuincomplexen. "Inmiddels zien meer en meer gemeentenbesturen in dat met volkstuinen niet moet worden geschoven. Ze realiseren zich dat de tuinparken op hun bestaande locatie een belangrijke meerwaarde hebben voor de omgeving. Wandelaars kunnen terecht op de paden en in de clubgebouwen zijn ook activiteiten voor omwonenden.''

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ben Tetteroo

    Ik ben het niet eens met het bericht dat volkstuincomplexen worden ontzien bij uitbreiding van gemeentelijke bouwplannen.
    Per 1 maart 2008 moest er in Delft een tuincomplex verdwijnen voor stadsuitbreiding, bedrijfsgebouwen, In 2004 70 tuinen, 3 jaar braak, nu de andere 90 tuinen. Totaal 160 tuinen zonder een vervangend terrein.
    Zoek het maar bij andere volkstuinverenigingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.