Home

Achtergrond 213 x bekeken 8 reacties

Voerfabrikanten ontkennen steun aan DDB-actie

Veevoerfabrikanten steunen volgens de Dutch Dairyman Board (DDB) de acties van de protesterende melkveehouders.

Hiervoor wordt het voorbeeld aangehaald van de vestiging van Hendrix UTD in De Wijk. Ook andere particulieren zouden de acties steunen, zegt Gerrit Roos namens de DDB.

Navraag leert dat het in De Wijk om een individueel geval gaat. Hendrix UTD als organisatie stelt zich neutraal op tegenover de melkacties, zegt een woordvoerder. Het bedrijf is inmiddels in gesprek met de dealer in De Wijk. Die heeft een ton gratis mengvoer aangeboden per stakende melkveehouder.

Daarvoor moeten ze (achteraf) wel laten zien dat ze minstens een melkleverbeurt hebben overgeslagen. Volgens de woordvoerder van Hendrix UTD is de dealer geschrokken van het effect van zijn actie. Ook De Heus stelt zich neutraal op tegenover de acties.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkt nog heel

  Als Hendrix dit flikt ben ik als klant vertrokken! scheelt hun toch een 500 ton krachtvoer per jaar.

 • no-profile-image

  Piet

  In Duitsland heeft de veevoerfabrikant SANO besloten om ook gratis voer weg te geven aan stakende melkveehouders. Dit zet veel kwaad bloed bij de overige melkveehouders, maar nog veel meer bij de varkensboeren. Hoe valt het uit te leggen dat zij geen korting krijgen, ondanks dat zij al bijna twee jaar forse verliezen lijden.

 • no-profile-image

  pola

  Als onze vaste voerleverancier zich niet solidair verklaard met de boeren, middels ludieke/ondersteunende akties, weten we waar we in de toekomst ons voer van betrekken. De Heus, Six, enz. enz. ben solidair en steun de boeren!

 • no-profile-image

  tinus

  volgens hendriks utd is de melkveehouderij toch verdwenen over 30 jaar? dus waar maken ze zich druk om.
  In de club wijze bobo 's die de toekomst voorspelden vd ned melkveehouderij zat immers ook een afgevaardigde van hendriks-utd>

 • no-profile-image

  bertus

  dan ga je toch solidair hendrix mannetje

 • no-profile-image

  BDM lid

  Iedereen die deze acties in Duitsland niet ondersteunen en toch geld verdienen in de landbouw hoeven bij mij nooit meer aan te kloppen! Zo denken bijna alle melkveehouders in Duitsland! De RUW geeft 50% korting op sperma. Krone koopt schappen in de supermarkten leeg. Zo zijn er veel meer bedrijven die ons ondersteunen voor een faire melkprijs. Het is de keus van de toeleveranciers of ze bij mij en vele andere nog binnen komen. Zo'n actie niet ondersteunen kan nog lang gevolgen hebben.

 • no-profile-image

  BDM-Lid

  Neutraal? Hoezo neutraal? Sponsor de aktie van de boeren, jullie varen daar ook wel bij. Hier in Duitsland kopen mengvoederbedrijven en andere nevenbedrijven de Aldifilialen leeg van hun verse melk. Een bescheiden aktie maar met groot effect. Tevens een goede rugsteun!! Na de staking hoeven ze niet bang te wezen dat we dit vergeten.

 • no-profile-image

  gert

  Hendrix UTD niks mis mee,ze tonen karakter

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.