Home

Achtergrond 215 x bekeken 5 reacties

Voedselprijzen fors lager bij stop productie biobrandstof

Als de productie van biobrandstof in 2007 was gestopt, zou de prijs van mais in 2015 14 procent lager liggen.

Dat blijkt uit onderzoek van de International Food Policy Research Institute (IFPRI). Zo’n zelfde prijsdaling zou gelden voor tarwe, cassave en suiker.

De productie van biobrandstoffen zou de reden zijn voor een voedselcrisis in 37 landen. Dat zegt The Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO).

Kelly Lubbers

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ab

  Slechts 2 procent van de landbouwgrondstoffen worden gebruikt voor biobrandstoffen. Dit heeft geen meetbare invloed op de prijs van landbouwproducten. De opkomende economieen van India, China, Afrika en Zuid Amerika vragen veel meer landbouwproducten omdat ze beter voedsel gaan gebruiken en iets meer vlees gaan eten, waar veel landbouwproducten voor nodig zijn . Dat heeft als invloed dat de prijs in evenwicht komt met deze vraag.tyrtyd

 • no-profile-image

  carlo simpel

  Wordt het uiteindelijk toch eens kiezen?
  Auto rijden of eten.
  Eten is nooit te duur alleen al jaren veel te goedkoop.Hadden teminste geld over om om de zoveel tijd om een nieuwe auto te kopen......

 • no-profile-image

  Red Dear

  Nu buitenlen de deskundigen over elkaar, vingertje naar.....
  Waar waren deze lieden toen er op alle gebied bijgestuurd kon worden?
  Wie trok toen op tegen lieden als MUGABE en vele andere zwakbegaafde dictators?
  Nu de boeren de laatste jaren eindelijk een alternatief geboden kregen... is het wederom niet goed.
  Het zou mooi zijn indien er in NL een TV zender zou komen die de zaken correct, genuanceerd en in alle eerlijkheid laat zien.
  Zolang onze toekomstige koning nog dijken doorsteekt om goede gronden te bewateren.... Laat hem net zoals zijn voorganger Willem I eens echt ondernemend denken.
  Jammer dat ook hij al gebrainwashed(toch weer water) is door de milieufanaten. Wanneer gaat hij naar de PRACHTBOEREN op bezoek?

 • no-profile-image

  ingenieur

  Men gaat voorbij dat de prijs gerelateerd is aan de olieprijs. Zelfs zonder subsidie is het momenteel al interessanter tarwe te verbranden voor verwarming. Een hypocriet land als Nederland zal hierin weinig kunnen sturen.

 • no-profile-image

  jolanda

  ach des te minder product heb je dus nodig om de sex te betalen des te vaker sex des te minder vrachtverkeer.....eigenlijk is het goed zo veel minder milieuvervuiling (refererend aan: chauffeurs betalen met soja voor sex)

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.