Home

Achtergrond 232 x bekeken 1 reactie

Vlaamse bussen tanken geen biodiesel meer

Streekbussen in Vlaanderen mogen niet langer op biodiesel rijden. Ze tanken per direct weer gewone diesel.

Minister Kathleen Van Brempt (Verkeer) heeft dat besloten wegens de toenemende controverse over biobrandstoffen. Biodiesel van de 2600 Vlaamse streekbussen was gemengd met 3 procent olie van gewassen zoals koolzaad en palmen. Maar critici waarschuwen dat de teelt voor biodiesel geen CO2 bespaart en de honger in de wereld vergroot.

"Soms moet je durven toe te geven dat je misschien niet de juiste weg hebt bewandeld'', zegt minister Van Brempt. Pas als zeker is dat biodiesel milieuvriendelijk is, mag streekbusbedrijf De Lijn weer biodiesel tanken. De minister roept de Europese Unie op die criteria uit te werken en een systeem van certificaten op poten te zetten.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    B.Stoks

    Heel dapper van Kathleen om zulk besluit te nemen

Of registreer je om te kunnen reageren.