Home

Achtergrond 172 x bekeken

Vissenbescherming: vissen is niet Koninklijk

De Vissenbescherming wil dat het predicaat Koninklijk voor Sportvisserij Nederland wordt ingetrokken.

Dat liet de vereniging vandaag weten. De koningin besloot begin april dat de vissers voortaan een Koninklijke club zijn.

De Vissenbescherming zegt het besluit van de koningin "te betreuren'', omdat het hengelen veel leed veroorzaakt bij de vissen. De vereniging heeft daarom een brief gestuurd naar de majesteit in de hoop dat zij haar besluit terugdraait.

Vissen zijn in 2008 in het EU-verdrag van Lissabon erkend als dieren met bewustzijn en gevoel. "Daarom dienen zij met respect behandeld te worden. En ze moeten dus niet voor de recreatie gevangen worden'', aldus een woordvoerder. "De koningin moet de hengelsport niet aanmoedigen, maar juist haar invloed aanwenden om mensen goed met dieren en de natuur om te laten gaan.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.