Home

Achtergrond 176 x bekeken

Vierde stakingsdag in streekvervoer

Buschauffeurs leggen vandaag het werk neer, voor de vierde dag in een week tijd.

Zicht op een oplossing in het cao-conflict met de werkgevers in het streekvervoer is er niet, hoewel de partijen woensdagmiddag met elkaar in overleg gaan.

De woordvoerster van de werkgevers Connexxion, Arriva en Veolia benadrukte dat tijdens het overleg geen sprake zal zijn van onderhandelingen. De werkgevers staan positief tegenover de komst van een bemiddelaar, maar de vakbonden willen daar vooralsnog niet aan.

Intussen duperen de stakingen dagelijks een half miljoen tot een miljoen reizigers. In de vroege ochtend en in de middagspits rijden wel bussen, maar wordt er niet gecontroleerd op plaatsbewijzen. Tussen 09.00 uur en 16.00 uur en na 19.00 uur parkeren de chauffeurs hun voertuigen in de remise.

Vorige week woensdag en donderdag legden de chauffeurs het werk ook al neer uit onvrede over de vastgelopen cao-onderhandelingen. Deze week staakten ze al op dinsdag. Woensdag en donderdag worden de acties voortgezet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.