Home

Achtergrond 232 x bekeken

Vier nieuwe gevallen van Q-koorts in Nijmegen

Vier bewoners van de psychiatrische instelling Nijmeegse Baan zijn besmet met het Q-koorts.

De GGD regio Nijmegen onderzoekt of er nog meer mensen besmet zijn. Er is op dit moment nog niemand bekend die met dezelfde klachten rondloopt.

De vier patiënten werden vorige week met vergelijkbare ziekteverschijnselen, hoge koorts, hoofdpijn en longontsteking, opgenomen in het ziekenhuis. Ze liggen aan antibioticainfusen.

Schapen die op het terrein van de Nijmeegse Baan aanwezig waren, zijn waarschijnlijk de oorzaak van de besmetting. Onderzoek van de Voedsel en Waren Auitoriteit (VWA) en de RIVM moet over twee weken definitief uitsluitsel geven over de besmettingsbron. De eigenaar van de schapen heeft de dieren in afzondering geplaatst.

Het is vrijwel uitgesloten dat de besmetting iets te maken heeft met de twaalf nieuwe gevallen van Q-koorts die tot nu toe dit jaar in Noord-Brabant gemeld werden. Dat is een ongewoon hoog aantal in vergelijking met het aantal besmettingen in voorgaande jaren.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.