Home

Achtergrond 2 reacties

Verzet megastal Limburg groeit

Het verzet tegen de bouw van grote stallen in Grubbenvorst (Limburg) groeit. Actiecomité Behoud de Parel heeft inmiddels 2000 handtekeningen opgehaald.

Dat is ruim voldoende om de afwijzing van de megastallen met een zogenoemd Burgerinitiatief op de agenda van Provinciale Staten te zetten. Dat liet het actiecomité gisteravond weten.

Steeds meer mensen melden zich aan om handtekeningen in te zamelen, aldus de actievoerders. De actie is gericht tegen de bouw in Grubbenvorst van een zogenoemd Nieuw Gemengd Bedrijf, met 35.000 varkens, 1,3 miljoen kippen, een slachterij en een mestvergistingsinstallatie, de grootste in zijn soort in Nederland.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Johan

    Dit megabedrijf 35000 varkens en nog 3500 zeugen en, 1.2 mijoen kippen incl slachterij, heeft niks meer te maken met een boerderij. In dat log bij Grubbenvorst komen al meerdere grote bedrijven. Die andere nieuwe bedrijven worden al groter als een gemiddeld vrij groot gezinsbedrijf! Er word alleen tegen die mega-mega fabriek geprotesteerd. De fabriek houd juist de nieuwe boerderijen tegen. P.s. de fabriek is niks diervriendelijker als een nieuwe varkens of kippen schuur bij jullie in de buurt

  • no-profile-image

    Jos

    De mensen moeten eens op houden met zaniken,ze willen wel goedkoop eten wat geproduceerd wordt op een diervriendelijke manier maar er zelf aan "mee-werken" ho maar, ik denk dat ze dan dat mega-bedrijf moeten splitsen in pakweg 20 a 30 afzonderlijke bedrijven rond Grubbenvorst.

Of registreer je om te kunnen reageren.