Home

Achtergrond 323 x bekeken

Vertrouwen in doorberekenen kosten groeit

Vorig jaar waarschuwden voedingsbedrijven en analisten dat voedingsproducenten de sterk stijgende grondstofprijzen niet zouden kunnen doorberekenen aan de afnemers.

Inmiddels lijkt het tij gekeerd. Kwartaalcijfers van Unilever hebben daaraan bijgedragen.

"Deze cijfers bevestigen dat de voedingsindustrie zich prima kan aanpassen aan een van de zwaarste situaties als het gaat om grondstoffen", concludeerde een analist bij Credit Suisse nadat Unilever zijn resultaten bekendmaakte. De resultaten van Unilever waren boven verwachting en dat deed de beurskoers donderdag met bijna 4 procent stijgen.

De kunstmestproducenten, waaronder Bunge en Yara profiteerden van berichten over een grote kunstmestvraag in India. Daarnaast zag de Aziatische Ontwikkelingsbank zich deze week genoodzaakt meer investeringen in productiemiddelen als kunstmest te bepleiten om zo de strijd aan te gaan tegen sterk stijgende voedselprijzen en inflatie

Monsanto meldde dat het goed op koers ligt om de groeiplannen voor 2012 te realiseren. Dit jaar doen vooral de maisactiviteiten het beter dan verwacht.

Of registreer je om te kunnen reageren.