Home

Achtergrond 181 x bekeken

'Vertrek Ramekers niet bekend'

De productschappen PVV en PVE hebben minister Piet Hein Donner (sociale zaken) tot nu toe niet geïnformeerd over het vertrek van voorzitter Jos Ramekers van beide productschappen.

Dat antwoordt de minister op vragen van SP-Kamerlid Paul Ulenbelt. "Net als u ben ik met betrekking tot de recente ontwikkelingen alleen via de pers op de hoogte", schrijft Donner in een brief aan de Kamer.

Formeel moeten de productschapsbesturen de minister hun oordeel over het ontslag geven en hem een voorstel doen voor een opvolger. Aangezien die pas per 1 september aantreedt, is daar nog tijd voor, aldus een woordvoerder van Sociale Zaken.

Donner erkent dat hij wist van de aarzelingen bij sommige partijen, zoals LTO en Vion, om in te stemmen met de herbenoeming van Ramekers per 1 januari 2008. Hij ging toch akkoord, toen bleek dat de besturen uiteindelijk unaniem achter de herbenoeming stonden.
De minister schrijft dat hij niet op de hoogte is van de afvloeiingsregeling voor Ramekers. Hij hoeft deze ook niet goed te keuren; dat valt onder verantwoordelijkheid van de SER.

Om dezelfde reden doet minister Donner volgens de woordvoerder geen onderzoek naar de gang van zaken rond het ontslag van Ramekers. Voorzitter Wyno Zwanenburg van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) had hierom gevraagd. In een ambtelijk overleg is dit aan de NVV duidelijk gemaakt.

Begin maart werd bekend dat Ramekers per 1 september opstapt als voorzitter van PVV en PVE. Wie hem opvolgt is nog onduidelijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.