Home

Achtergrond 1179 x bekeken 1 reactie

Verruiming melkquotum met totaal vijf procent

Er komt een verdere verruiming van het melkquotum met totaal 5 procent.

Dat staat in de voorstellen van de Europese Commissie voor de "health check". De Commissie stelt voor om het melkquotum te verhogen met 1 procent per jaar in de periode 2009-2013. Na deze "zachte landing" wordt de quotering in 2015 definitief beëindigd.

In de commissievoorstellen zit een voorbehoud. Als de marktomstandigheden dat noodzakelijk maken wordt in 2011 beoordeeld of deze quotumverlaging volgens plan moet doorgaan.

LTO Nederland vindt dat de Commissie met deze quotumverruiming onvoldoende reageert op de marktontwikkelingen. Voorzitter Albert Jan Maat vindt dat de verruiming 2 procent per jaar zou moeten bedragen over 6 jaren.

Lees ook Fischer Boel handhaaft modulatie

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Poos Slapeloos

    Albert-Jan Maat snapt er helemaal niks van. Wij zijn helemaal niet gebaat met 'n procentje extra waar hij voor pleit. Dit betekent evengoed dat de quotumprijzen op het niet-rendabel hoge niveau blijven en verantwoorde substantiele groei van de blijvers niet mogelijk is tot 2015. Als internationale verevening bij Fischer-Boel geen gehoor krijgt vanwege onzekerheid over de hoogte ervan dan kan er toch op zijn minst gepleit worden voor internationale handel(lease b.v.).Laat onderhand eens een geluid horen voor het slechten van de landengrenzen nu het Europese quotum al enkele jaren niet vol komt.En waarom horen we Maat niet over het hoge niveau van de superheffing.Het is in Nederland al jaren de bodem voor de leaseprijs, ten behoeve van degenen dus die de melk niet produceren.

Of registreer je om te kunnen reageren.