Home

Achtergrond

Verdachte maïsmoord: ik bekende onder druk

De 26-jarige Freddy T. uit Rijen zei donderdag bij de rechtbank in Breda dat hij onder druk van fysiek geweld door de Belgische politie heeft toegegeven dat hij de zogeheten maïsmoord heeft gepleegd.

Zijn polsen zouden zodanig zijn gekneveld dat ze waren opgezet. Ook zou zijn toenmalige advocaat hebben geadviseerd te bekennen, om zijn uitlevering naar Nederland makkelijker te maken.

T. ontkent nu dat hij op 25 augustus 2006 een 51-jarige Belgische de keel heeft doorgesneden in een maïsveld bij Chaam. Hij schuift de schuld in de schoenen van zijn medeverdachte en ex-vriendin, de 33-jarige José van E. (Eerdt). Beiden staan donderdag terecht. T. heeft al verschillende, met elkaar strijdige verklaringen afgelegd. Hij vertelde donderdag hoe hij in de nacht van de moord vanuit Turnhout, waar hij in een café werkte, samen met het slachtoffer naar Nederland reed.

Onderweg zouden ze ruzie hebben gekregen en zou hij haar uit de auto hebben gezet. Toen ze weer instapte, werd ze volgens hem onwel. Hij zei dat hij dacht dat ze dood was en liet haar in een maïsveld achter.

Later nam hij medeverdachte Van E. uit Rijen mee naar de plaats waar hij de Belgische had achtergelaten. Zij zou controleren of de vrouw daadwerkelijk dood was. Hij zei dat hij niet heeft gezien dat zijn ex-vriendin de keel van het slachtoffer doorsneed, maar dat hij ervan uitgaat dat zij het heeft gedaan.

Van E., die inmiddels op vrije voeten is, zegt dat haar ex de moord heeft gepleegd. Ze beweert dat, toen ze samen naar het maïsveld gingen, hij de keel van het slachtoffer heeft doorgesneden.

Overigens sluit de eerdere bekentenis van T. heel goed aan bij de resultaten van het technisch onderzoek in de moordzaak. Ook zou hij bekend staan als iemand die uitstekend kan liegen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.