Home

Achtergrond

Verburg ziet kans op WTO-akkoord slinken

Minister Gerda Verburg (Landbouw) ziet de kansen slinken op een snel WTO-akkoord over vrijere wereldhandel.

Het nieuwste voorstel voor de EU, VS en andere handelsblokken is volgens Verburg "niet gebalanceerd''.

De minister mist zowel de balans tussen de toegevingen en verkrijgingen voor Europa als een evenwicht tussen sectoren als landbouw en diensten. Verburg deelt deze opvatting met EU-commissaris Mariann Fischer Boel (Landbouw).

Verburg zei "niet positief'' te zijn over de kans dat er snel een akkoord komt over vrijere handel tussen de handelsblokken in de wereld. Ze wijst daarvoor naar de Verenigde Staten.

"Ik was twee weken geleden in de VS, toen daar de Farm Bill werd aangenomen. Die wet gunt boeren veel subsidies. Die willen ze niet direct weer in de prullenbak gooien. En de regering-Bush is aan het uitbollen. Ik heb niet de indruk dat die veel haast heeft met dit soort zaken'', zei Verburg vandaag in de marge van EU-beraad in Slovenië.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.