Home

Achtergrond 6 reacties

Verburg ziet geen rol voor zich weggelegd bij blokkades

CDA-Landbouwminister Gerda Verburg ziet geen rol weggelegd voor zichzelf in het conflict van melkveehouders die melkfabrieken blokkeren om een hogere melkprijs af te dwingen.

Ze heeft op zich niets tegen de acties, zei ze zaterdag in de wandelgangen van een CDA-congres in Utrecht. "Actie voeren, gelukkig maar, mag in dit land, binnen de kaders van de wet. De ene keer is het de zorg, de andere keer het onderwijs.'' Maar als minister is zijzelf naar haar zeggen niet aan zet.

De organiserende Dutch Dairymen Board wil met de zuivelfabrikanten praten over een kostendekkende melkprijs over 2008. "Ze vragen me niet om een rol te spelen. Het lijkt me de aangewezen weg als ze met de melkfabrikanten praten.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  geen poortcontroles bij de zuivelfabrieken maar wel bij friesland beef in leeuwarden door verburg

 • no-profile-image

  consument

  Verschuilen, "Jonge boer"???

 • no-profile-image

  jonge boer

  beste mevrouw of meneer die zich achter de naam consument verschuilt .je zegt het precies goed .(KOSTBAAR VOEDSEL) dat moet tegen een eerlijke en kostprijsdekende aan ons betaald worden .en niet ver onder de kostprijs .

 • no-profile-image

  B.Stoks

  Gerda Verburg
  Natuurlijk kun je je er beter niet mee bemoeien. Slachthuis Friesland was wel genoeg he om je neus in de lucht te steken met alle claims tot gevolge na je ondoordachte bemoeinis.
  Gerda zou eens met de groot winkel bedrijven kunnen gaan praten want die bepalen de melk prijs niet de melkfabriek. kun je zeggen maar wereld markt prijs.Ja Gerda maar afspraken zijn afspraken tussen melkfabrieken onderling. zeg niet dat dat niet gebeurd.
  Ik zie een oplossing hier in en dat zijn de grote winkel ketens met de grootste melker van Nederland de Rabobank. die 2 kunnen alles als ze willen.En ze zullen willen als de melkvee bedrijven stoppen om rente en aflossing als collectief te stoppen betalen aan hun.
  Ik kan alle mensen begrijpen die moeite hebben dat er melk weg gegooid word echt.maar probeer ons ook voor week of 2 te begrijpen.bij voor baat dank.

 • no-profile-image

  consument

  Gerda zou kunnen beginnen de inkomenstoeslag voor melkveehouders te schrappen, mensen die het zich kunnen permitteren om kostbaar voedsel weg te smijten hoeven niet met veel geld van de belastingbetaler gesubsidieerd te worden.

 • no-profile-image

  Boesje

  Precies, een kostbaar goedje voor u, voor ons is het kennelijk niets waard.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.