Home

Achtergrond 226 x bekeken 3 reacties

Verburg voorzitter VN-Commissie duurzaamheid

Landbouwminister Gerda Verburg is gekozen tot voorzitter van de Commissie voor Duurzame Ontwikkeling (CSD) van de Verenigde Naties. Dat is na afloop van de zestiende sessie van deze commissie bekendgemaakt.

De verkiezing betekent dat Verburg de zeventiende sessie van de commissie volgend jaar in New York leidt. Die vergadering moet uitmonden in concrete afspraken en maatregelen op het gebied van landbouw, rurale ontwikkeling, land, droogte, verwoestijning en Afrika. Over die onderwerpen en de wereldvoedselcrisis is in de 16e sessie uitgebreid gesproken.

Verburg riep in New York andere donorlanden op meer te investeren in duurzame landbouw, met name in Afrika. Zelf maakte zij met minister voor Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders bekend dat Nederland vijftig miljoen extra steekt in versterking van de landbouw van ontwikkelingslanden.

De VN onderstreepte in 1992 in Rio de Janeiro voor het eerst het belang van duurzame ontwikkeling. Tien jaar later maakten wereldleiders op een top in Johannesburg afspraken over armoedebestrijding, behoud van natuurlijke hulpbronnen en het bevorderen van een duurzame productie en consumptie. De CSD moet ervoor zorgen dat die afspraken worden gerealiseerd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  bert koenders weer het braafste jongentje van de klas met 50 miljoen,die schoort weer

 • no-profile-image

  gerard

  Zelf maakte zij met minister voor Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders bekend dat Nederland vijftig miljoen extra steekt in versterking van de landbouw van ontwikkelingslanden.

  Landbouwminister Gerda Verburg is gekozen tot voorzitter van de Commissie voor Duurzame Ontwikkeling (CSD) van de Verenigde Naties.

  Toch wel veel geld om voor 50 miljoen exstra voorzitter te worden,Verburg zal naar haar voorzitterschap nog een donatie moeten doen,dit noemen wij een oprot premie.

 • no-profile-image

  gert

  is het onder water laten lopen van polders en het aanleggen van natuurterreinen op duizendenden hectares landbouwgrond in nederland ook duurzame landbouw ? laat verburg eerst haar eigen straatje maar eens schoonvegen voordat ze meent te moeten zeggen hoe het in afrika moet

Of registreer je om te kunnen reageren.