Home

Achtergrond 2 reacties

Verburg rent door Brussel voor EU-beraad

Minister Gerda Verburg van Landbouw beziet de Europese hoofdstad Brussel 25 mei eens van een heel andere kant dan vanuit vergaderzalen.

Ze rent die namiddag de 20 kilometer door Brusselse straten.

De minister loopt de hardloopwedstrijd op uitnodiging van premier Kris Peeters van de Belgische deelstaat Vlaanderen, meldde een woordvoerster van Verburg dinsdag. Peeters loopt de tocht zelf ook.

Maar noodgedwongen zal Verburg zich wel moeten haasten op het zware heuvelachtige parcours, want vlak na de tocht vertrekt haar vliegtuig al naar het Sloveense Ljubljana voor EU-beraad. Ministers van Landbouw van de 27 EU-landen komen daar vanaf zondagavond drie dagen bijeen wegens de snel stijgende voedselprijzen en de krappe agrarische voorraden.
De sportieve minister Verburg (50) liep in oktober al een marathon op het olympische parcours in Peking. Dat gebeurde in de krappe tijd tussen een werkbezoek aan China en EU-beraad in Luxemburg.

Omdat voor marathons veel trainingstijd is vereist, besloot Verburg om tijdens haar ministerschap alleen nog kortere afstanden te lopen, zoals de 20 kilometer door Brussel.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    story

    is dit nieuws voor een landbouwsite

  • no-profile-image

    burke

    nou Gerda , veel plezier

Of registreer je om te kunnen reageren.