Home

Achtergrond

Verburg positief over Gewasbeschermingsverordening

Er gaat maar een zeer beperkt aantal stoffen verloren door de invoering van de nieuwe Europese Gewasbeschermingsmiddelenverordening.

Dat antwoordt landbouwminister Gerda Verburg op Kamervragen. Volgens haar betekent de verordening een verlies van 3 procent van de bestaande, goedgekeurde stoffen. Bovendien doet dat verlies zich pas voor als de stoffen worden herbeoordeeld.

Verburg schrijft te kunnen instemmen met het huidige voorstel van de Europese Commissie. "De verordening komt maximaal tegemoet aan de kabinetsdoelen." De EU-landbouwministers hopen volgende week een akkoord te bereiken over de verordening.

Europese organisaties van boeren en middelenproducenten luidden onlangs nog de noodklok over de verordening, die in hun ogen zou leiden tot het verdwijnen van 80 procent van de gewasbeschermingsmiddelen. Reden zou zijn dat een middel volgens de nieuwe verordening uitsluitend wordt beoordeeld op de gevaren van de afzonderlijke stoffen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.