Home

Achtergrond 3 reacties

'Verburg onzorgvuldig inzake Friesland Vlees'

Minister Gerda Verburg (LNV) heeft onzorgvuldig gehandeld bij het aankondigen van de permanente poortcontrole bij slachterij Friesland Vlees.

Dat vindt VVD-Kamerlid Janneke Snijder-Hazelhoff.

Volgens Snijder heeft Verburg onvoldoende duidelijk gemaakt dat de poortcontroles gericht waren op veetransporteurs en niet op de slachterij. Daarmee maakt de minister zich schuldig aan hetgeen ze tv-programma Tros Radar verwijt, aldus het VVD-Kamerlid.

In antwoord op vragen van onder andere Snijder antwoordde de minister, eind vorige week, te betreuren dat Tros Radar zaken als voedselveiligheid en dierenwelzijn op één hoop had gegooid. Snijder vindt de beantwoording onvoldoende en wil dat Verburg erkent onzorgvuldig te zijn opgetreden.

Bij de poortcontroles kwamen buiten twee administratieve foutjes geen overtredingen aan het licht.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  A.H. van Engelen

  De constatering van het 2e kamerlid m.b.t. de uitlatingen van onze minister van landbouw - naar aanleiding van de feitenweergave in het programma "RADAR" - treft doel. Een reactie van de minister is i.c. op zijn plaats. Bovendien blijkt telkens weer dat kabinetsleden grote angst hebben voor kamerleden van "protest"partijen. Kabinet regeer i.p.v. reageren op dergelijke nonsens.

 • no-profile-image

  gert

  de minister had zich eerst op laten naaien door een ex aider en zit nu in de problemen

 • no-profile-image

  Boerenverstand

  Dat een paar ponymeisjes zo in de kamer te keer kunnen gaan is daar aan toe.Maar dat een regering meegaat voor het grote plubliek dat is wel erg.De feiten waren simpel excuus aan bieden en de kou was van de lucht voor de minister.Nu moet het eerst een etterbuil worden.Had de energie in belangrijker als minder regels gezet dan werkgelegenheid voor de AID(Altijd In Draf) en meer regels dat vervoerders er horend dol van worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.