Home

Achtergrond 185 x bekeken

Veranderingen LNV-regelgeving voortaan op 1 januari en 1 juli

Met het oog op professionalisering en efficiëntie gaat het ministerie van LNV vanaf 2009 op twee vaste data nieuwe regelgeving in werking laten treden. Uiterlijk 1 oktober en 1 april moeten dan de publicaties plaatsvinden voorafgaande aan de inwerkingtreding. Dat schrijft minister Verburg in een brief aan de Tweede Kamer.

Voor de gekozen uitgangspunten kunnen een aantal uitzonderingen gelden. Bij deze uitzonderingen gaat het om:
• buitensporig hoge kosten bij latere invoering.
• reparaties en noodmaatregelen. Rechterlijke uitspraken kunnen dwingen tot zo spoedig als mogelijke aanpassing van regelgeving. Ook voor noodmaatregelen als bijvoorbeeld de bestrijding van dierziekten moet een uitzondering worden gemaakt
• Europese en andere internationale regelgeving. Voor zover aanpassing van de regelgeving voortvloeit uit Europese en andere internationale regelgeving, moeten daarbij vaak vaste implementatietermijnen worden gehanteerd.

Verburg wil 1 januari 2009 als eerste vaste inwerkingtredingsdatum toepassen voor de LNV-regelgeving. Dit betekent dat de betrokken regelgeving uiterlijk 1 oktober 2008 gepubliceerd moet zijn. Vervolgens zal de regelgeving per 1 juli 2009 in werking treden met een publicatie per uiterlijk 1 april 2009.

Meer informatie Brief van minister Verburg aan de Tweede Kamer

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.