Home

Achtergrond

Veel producten niet meer vers op uiterste datum

Veel versproducten uit de supermarkt zijn op de laatste dag van houdbaarheid niet vers meer. Dat blijkt zaterdag uit een onderzoek van het Algemeen Dagblad.

Vooral vis komt slecht uit de test: bijna tweederde van de vis is op de uiterste houdbaarheidsdatum niet vers meer en een vijfde zelfs bedorven. Ook ongeveer de helft van de in deze steekproef gekochte verse groente, vlees(waren) en diverse andere producten is op de laatste dag van verkoop niet fris meer. Met zuivel zijn er geen problemen.

De onderzoekers constateerden dat de temperatuur van de koelingen in veel supermarkten te hoog is. Gecorrigeerd voor 2 graden Celsius die de gebruikte infrarood thermometer plus of min kan afwijken, waren 34 supermarkten in orde. Bij 28 van de 62 bezochte supers lagen producten bij een of meer van de bekeken koelschappen op een te hoge temperatuur, meldt het AD.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.