Home

Achtergrond 158 x bekeken

Varkensprijs trekt verder door

De vleesvarkensmarkt blijft onveranderd goed gestemd. Ook in deze week zijn de prijzen fors verhoogd. In alle belangrijke productiegebieden steeg de prijs met 5 tot 10 cent. Aan alle kanten wordt stevig aan de varkens getrokken. De handel loopt dus erg vlot.

Ook in de komende weken is er ruimte voor een verdere prijsstijging. De beursnotering zal meelopen. Ondanks de weersomslag, waardoor de barbecue weer de schuur in is gegaan, is er op de Duitse markt nog een ruime vraag. De vraag naar enkele onderdelen, met name de nekken, is wat terughoudend, of beter gezegd moeizaam. Nekken, een belangrijke grondstof voor barbecuevlees, daalden afgelopen week met bijna een kwartje per kilo in prijs.

Deze week valt wegens een kerkelijke feestdag in Duitsland (sacramentsdag) de donderdag als slachtdag uit. Dat zal ongetwijfeld zijn invloed hebben op de vraag naar levend geexporteerde varkens uit Nederland.

De nieuwe EU-lidstaten vragen veel varkens. Maar helaas zijn de slachterijen daar niet in staat de hoofdprijs te betalen. Ook gaat export naar deze landen gepaard aan hoge transportkosten.
Toch is de handel naar de toekomst toe wat huiverig. De verwachting is dat de markt wat minder snel zal stijgen dan de afgelopen weken. Bij de slachterijen komt zo langzamerhand de rem erop doordat de voorraden weer stijgen na de weersomslag,

Prognose:

plus 3 cent.

Dick Duindam

Of registreer je om te kunnen reageren.