Home

Achtergrond

VVD: Tuinders dupe bevriezing Luttelgeest

Drie tuinders zien hun onderhandelingen over vestiging in Luttelgeest geblokkeerd door het besluit van de gemeente Noordoostpolder om de verkoop in Luttelgeest te bevriezen.

De VVD-fractie is verrast over de gevolgen van het besluit van het college. "We waren in de veronderstelling dat er geen onderhandelingen gaande waren. Dat is voorafgaand aan de raadsvergadering in de besloten commissievergadering gevraagd", zegt VVD’er Anjo Geluk in de Stentor. "Nu blijkt dus dat er wel drie ondernemers met hun vingers tussen de deur zaten."

Geluk wil van het college van burgemeester en wethouders weten of ze op de hoogte waren van de contacten met deze geïnteresseerde tuinders. Ook wil de VVD weten of de periode van een jaar niet korter kan. Het college wil in die periode onderzoeken welke effecten de vergroting van het gebied heeft op zaken als infrastructuur, energie-, en watervoorziening.”

Of registreer je om te kunnen reageren.