Home

Achtergrond 197 x bekeken

VN: mogelijk nieuwe cycloon Myanmar

De Verenigde Naties hebben vandaag gewaarschuwd voor een nieuwe cycloon in Myanmar.

Een tropische depressie zou zich binnen de komende 24 uur kunnen omvormen tot een cycloon, ten zuidwesten van hoofdstad Yangon.
”Er is sprake van stormachtige regenbuien. Misschien vormt er zich een cycloon”, aldus een woordvoerder van het VN-rampenteam tijdens een persconferentie in Bangkok. De VN baseren zich op gegevens van het Amerikaanse Cycloon Waarschuwingscentrum (JTWC).

Myanmar is nog steeds herstellende van de gevolgen van cycloon Nargis, die op 3 mei over het Aziatische land raasde. Het officiële dodental staat op zeker 34.000 en nog bijna 28.000 mensen worden vermist. In totaal hebben 1,5 miljoen mensen hulp nodig.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.