Home

Achtergrond

VN: honderdduizenden daklozen in Myanmar

Honderdduizenden mensen in Myanmar zijn dakloos geworden na de zware cycloon die dit weekeinde over het Aziatische land trok.

Dat heeft een functionaris van de Verenigde Naties vanuit buurland Thailand laten weten.
"De regering (van Myanmar) heeft het getal gegeven van bijna 100.000 op alleen al een klein eiland die onderdak nodig hebben'', aldus Richard Horsey van het VN-rampenteam. Over het hele land zou het om meerdere honderdduizenden gaan.
Horsey zei dat de militaire leiders van Myanmar hebben aangegeven dat zij bereid zijn hulp van internationale organisaties aan de bevolking toe te staan. "Op dit moment hebben we gedetailleerde besprekingen in Yangon over wat voor hulp'', aldus Horsey. Het Rode Kruis is al begonnen met hulpdistributie in het geïsoleerde land waar de machthebbers bang zijn voor buitenlandse invloeden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.