Home

Achtergrond 193 x bekeken

VEB: resultaten CSM fraai

Voedingsconcern CSM heeft een prima jaar achter de rug, meldt de Vereniging van Effectenbezitters (VEB).

Bestuursvoorzitter Gerard Hoetmer had dan ook volgens de VEB alle reden om zijn presentatie tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering te beginnen met de woorden “Wij zijn best tevreden”.

Het jaarverslag vermeldt dat CSM een marktaandeel in bakkerijgrondstoffen heeft van zo’n 12 procent in Europa en 7 procent in Noord Amerika. Aangezien CSM haar marktaandeel in zowel Noord-Amerika en Europa wil versterken tot enkele tientallen procenten, wordt er actief gezocht naar potentiële acquisities die op korte en lange termijn bijdragen aan de strategie van CSM. CSM acht gezien haar kaspositie een aandelenemissie zeer onwaarschijnlijk.

De groeidoelstellingen worden wel bemoeilijkt door grondstofkostenstijgingen en de waardevermindering van de dollar. Zo is graan drie keer zo duur geworden. CSM is niet altijd in staat geweest om deze stijging door te berekenen aan haar afnemers maar is dit voor 2008 wel van plan. Daarnaast kost elke dollarcent waardevermindering CSM 1,1 miljoen euro, wat in 2007 zo’n 13 miljoen euro heeft gekost.

Of registreer je om te kunnen reageren.