Home

Achtergrond

Univeg neemt Atlanta over

Het Belgische handelsconcern Univeg heeft de aandelen Atlanta overgenomen. Dat melden beide organisaties.

Daarmee verstevigt Univeg in één klap de positie op de Duitse en Oostenrijkse markt. Univeg neemt de aandelen over van Chiquita, het oude moederconcern van Atlanta.

Univeg-topman Hein Deprez noemt Atlanta marktleider in Duitsland. Door de samenvoeging zal de positie van Atlanta op de Duitse markt verder versterken, verwacht Peter Jung, topman van Atlanta. Vooral de inbreng van Univeg’s wereldwijde inkoop-, distributie-, zal de positie van Atlanta in Duitsland moeten versterken, verwachten beide partijen.

Atlanta heeft een omzet van 950 miljoen euro met 17 locaties in Oostenrijk en agentschappen in Frankrijk, Spanje, Hongarije en Italië. De nieuwe combinatie heeft een geschatte omzet van meer dan 3 miljard euro. Univeg heeft in Nederland een sterke positie als eigenaar van ondermeer Bakker Barendrecht.

Of registreer je om te kunnen reageren.