Home

Achtergrond

Uniek boek over Harry Potter onder de hamer

Wie altijd heeft willen weten hoe het leven van Harry Potter eruitzag voor hij naar toverschool Zweinstein ging, kan daar binnenkort achterkomen.

Op 10 juni wordt een unieke 'prequel' op de Harry Potter-serie geveild. Speciaal voor de veiling heeft J.K. Rowling een kort verhaal van achthonderd woorden geschreven. Wat er precies in staat wordt angstvallig geheim gehouden. Alleen de laatste zin is openbaar gemaakt: "Uit de prequel waar ik niet aan werk - maar die wel leuk was!''

De veiling wordt georganiseerd door de Britse boekhandel Waterstone's. Voor de bieding hebben dertien schrijvers een verhaal geschreven. Onder hen zijn Irvine Welsh, Nick Hornby en Nobelprijswinnares Doris Lessing. De opbrengst gaat onder meer naar een organisatie tegen dyslexie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.