Home

Achtergrond 176 x bekeken 3 reacties

Tweede Argentijnse landbouwstaking legt graanexport stil

Een tweede Argentijnse landbouwstaking heeft de graanexporten zo goed als stilgelegd.

Boerenorganisaties hebben verklaard de export van graan de komende zeven dagen tegen te houden. Het aantal vrachtwagens dat zich meldde bij de belangrijkste exporthavens is volgens het nationale bureau van handel al gedaald met 60 procent. Argentinië is de op één na belangrijkste maisexporteur ter wereld.

Boeren willen dat de overheid een op prijzen gebaseerde, dus rekbare, uitvoerbelasting die op 11 maart is ingesteld, terugdraaid. In plaats daarvan bepleiten ze een platte taks zoals die voorheen gold.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  spelling

  zou het mogelijk zyn in een "editorial" zonder knullige taalfouten te schryven? de boeren willen, zoals overal, dat de overheid, die dief met een hoge hoed op, de tax terugdraaiT. (derde persoon enkelvoud, stam plus T ) toch niet zo moeilyk?4dfsah

 • no-profile-image

  spelling

  myn geschryf is geen editorial, want deze zyn voorbehouden aan de editor, zynde de redacteur. maar moeilyk blyft moeilyk, net als zyn, schryven, tyd en wyle deze schryfwyze is efficyent en afwykend, maar zy zondigt niet tegen de persoonsregels. hytryt, intinvulvak, andrs vliegt de duyf niet

 • no-profile-image

  chiel

  Moeilyk wordt in dit editorial dan moeilijk, mag ik aannemen?

Of registreer je om te kunnen reageren.