Home

Achtergrond 1 reactie

Twee doden door ammoniakvergiftiging

Op een boerderij in het Friese Sint Nicolaasga zijn vanochtend twee doden gevallen, vermoedelijk door ammoniakvergiftiging.

Het gaat om twee mannen, de boer van 61 jaar en een 33-jarige man.

De mannen werden in de stal gevonden door een KI-medewerker, die kwam voor een afspraak. Hij vond beide mannen in bewusteloze toestand. Hij sloeg direct alarm, maar liep zelf ook vergiftigingsverschijnselen op en is naar een ziekenhuis overgebracht.

Het ongeval werd bijna zeker veroorzaakt doordat de mannen mest gingen mixen met een trekker in de stal. De stal was afgesloten, waardoor de vrijkomende ammoniak niet weg kon.

De officiële oorzaak van het ongeval moet nog worden vastgesteld. De technische recherche en de arbeidsinspectie doen daar onderzoek naar. Het bedrijf is enige tijd afgesloten geweest om de hulpdiensten onbelemmerd toegang te geven. Inmiddels is het weer vrijgegeven. Bij het ongeval is voor zover bekend geen vee omgekomen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Dokter

    Risico's bij kelders mixen worden ALTIJD onderschat. Oud mijnwerkers hulpmiddel: Zet kanariepiet (ja Pietje) midden op voerpad. Gun hem een lang leven door alleen met krachtige wind te mixen.

Of registreer je om te kunnen reageren.