Home

Achtergrond

Twaalf landen richten Zuid-Amerikaanse Unie op

De twaalf Zuid-Amerikaanse landen hebben vandaag in Brasilia formeel de Zuid-Amerikaanse Unie opgericht.

De oprichtingsakte van de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (Unasur) werd door de staatshoofden en regeringsleiders ondertekend. De eerste voorzitter van de Unasur is voor een jaar de Chileense president Michelle Bachelet.

Gastheer president Luiz Inácio Lula da Silva zei dat de Unasur het voorbeeld van de Europese Unie wil volgen. De twee unies zijn buren want de enige stukjes Zuid-Amerika die geen onderdeel van Unasur uitmaken, horen bij de Europese Unie, met name het Franse departement Frans Guyana.

De Braziliaanse president Lula da Silva zei dat dankzij de integratie die Unasur beoogt, het continent een enorme sprong voorwaarts zal maken op het gebied van economische en sociale ontwikkeling.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.