Home

Achtergrond 168 x bekeken

Tv op zwart, kids de straat op

De populaire kinderzender Nickelodeon gaat woensdagmiddag ’op zwart’. Het televisiestation wil op deze manier een bijdrage leveren aan de Nationale Straatspeeldag.

Om kinderen te stimuleren buiten gaan spelen gaat Nickelodeon op televisie en internet tussen één en vijf uur ’s middags op ’zwart’.
De Nationale Straatspeeldag wordt georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland (VVN). Meer dan 160.000 kinderen gaan de straat op om meer ruimte op te eisen. Hiervoor worden meer dan 1500 straten afgezet en verklaard tot een veilige speelplek voor kinderen.

Sinds 1994 wordt er in Nederland elk jaar een Nationale Straatspeeldag georganiseerd. Straten worden afgesloten voor verkeer, zodat kinderen zonder gevaar naar buiten kunnen. Volgens VVN verdwijnt veel openbare ruime of is de straat niet veilig genoeg om door kinderen te worden gebruikt. Ook worden kinderen volgens de organisatie in meer dan de helft van de straten bij het buitenspelen gehinderd door geparkeerde auto’s.

Tijdens het spelen wordt ook actie gevoerd door ouders die bijvoorbeeld met spandoeken en folders aandacht vragen voor een kindvriendelijke buurt. De Nationale Straatspeeldag begint woensdagmiddag op het Boerhaaveplein in Utrecht. Joop Goos, directeur Veilig Verkeer Nederland en SpongeBob doen samen de aftrap door met een voetbal op een goal te schieten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.