Home

Achtergrond

Tunnels A73 weer dicht door storing

De tunnels van de A73 bij Roermond zijn vanochtend sinds 08.00 uur afgesloten door een technische storing.

Dat liet Rijkswaterstaat desgevraagd weten. Falende veiligheidssystemen zorgden de afgelopen maanden regelmatig voor afsluitingen.
Het gaat om de ernstigste storing sinds de openstelling van de tunnels op 18 februari. Rijkswaterstaat weet niet wanneer de storing verholpen is en de tunnels weer opengaan. Als gevolg van de afsluiting ontstonden er lange files. Het verkeer tussen beide tunnels kon geen kant meer op en moest door medewerkers van Rijkswaterstaat naar omleidingsroutes geleid worden. De oorzaak van de storing is onbekend.

Het verkeer wordt omgeleid door Swalmen en Roermond. Vrijdagavond worden de tunnels tot maandagochtend weer afgesloten in verband met werkzaamheden door de aannemer. De tunnels zullen zeker tot oktober elk weekeinde worden afgesloten.
De gemeente Roermond en werkgeversorganisaties proberen vrijdagochtend tijdens een kort geding deze beslissing van minister Camiel Eurlings (Verkeer) terug te draaien. Volgens hen leveren de afsluitingen van de tunnels voor vele miljoenen euro's schade op voor het bedrijfsleven en gaan er banen verloren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.