Home

Achtergrond 233 x bekeken

Total Produce neemt fors belang in Nederlands product

De Ierse multinational Total Produce neemt door de overname van Haluco een belang van 10 procent in de productie van Nederlandse kasgroenten.

Dat is het aandeel van de aangesloten telersvereniging Best Growers Benelux (BGB). Deze telersvereniging kon nog niet reageren op de overname.
Total Produce had nog geen directe positie in de Nederlandse groenteproductie. Het bedrijf laat zich in de Britse groothandelscentra beleveren door the Greenery, waarmee het een samenwerking heeft.
Total Produce heeft twee vestigingen in Nederland, beide houden zich bezig met import. Zo is het kantoor in Rotterdam actief in fruitimport en importeert Anaco & Greeve in Poeldijk groente en fruit. Voor beide kantoren lijkt de overname geen gevolgen te hebben omdat de productpakketten niet fors overlappen.
Met de overname van Haluco door Total Produce hebben de drie grootste handelsondernemingen in Europa een belangrijke positie op de Nederlandse markt. Zo heeft Univeg met Bakker Barendrecht, Univeg Trade in Waddinxveen en Frutura Crop al een sterke positie. Dit bedrijf heeft een totale omzet van circa 3,2 miljard euro. Total Produce benadert met de recente overnames ook dit niveau. The Greenery, ook een van de grootste ondernemingen in Europa, heeft een omzet van circa 1,7 miljard euro en is marktleider in het Nederlands product.

Of registreer je om te kunnen reageren.