Home

Achtergrond

Total Produce neemt Haluco over

Total Produce heeft een meerderheidsbelang van 60 procent genomen in handelsbedrijf Haluco en dochter Nedalpac.

Met deze participatie is een bedrag van 23 miljoen euro gemoeid. Total Produce betaalt in eerste instantie € 9,5 miljoen voor het belang, de overige 13,5 miljoen euro wordt betaald als de ondernemingen voldoen aan de winstdoelstellingen tot 2010.

Total Produce is een snelgroeiende multinational dat voorheen onder de naam Fyffes actief was. Het concern is actief in 16 landen met een jaarlijkse omzet van 2,4 miljard euro. In het het boekjaar 2007 realiseerden Haluco en Nedalpac samen een omzet van 298 miljoen euro.

Total Produce werd vorige week in omvang voorbij gestreefd door Univeg na de overname van Atlanta. Met deze overname zal de omzet van Total Produce - inclusief autonome groei - naar verwachting ook boven de drie miljard uitkomen.

Twee weken geleden werd de Engelse dochteronderneming Haluco UK al overgenomen door Total Produce. Het concern had nog geen belang in Haluco. Directeur Jan van de Lugt wil nog niet reageren op de overname, maar bevestigt deze wel.

Of registreer je om te kunnen reageren.