Home

Achtergrond

Topman al-Qaeda in Irak gearresteerd

De leider van het terreurnetwerk al-Qaeda in Irak, Abu Hamza al-Muhajir, is gearresteerd.

Dat berichtte de Arabische nieuwszender al-Arabiya op gezag van het Iraakse ministerie van Defensie. De Amerikaanse autoriteiten hebben het bericht niet bevestigd.

Muhajir gold als de opvolger van Abu Musab al-Zarqawi. Deze 'topterrorist', volgens de Amerikanen verantwoordelijk voor tal van aanslagen en moorden in Irak, werd in juni 2006 gedood in Irak door een Amerikaanse luchtaanval.

Over Muhajir is niet veel bekend. Hij zou een Egyptenaar zijn die eigenlijk Abu Ayyub al-Masri heet. Hij zou donderdagavond zijn opgepakt door Amerikaanse en Iraakse troepen in Mosul in Noord-Irak. De Amerikanen hadden 5 miljoen dollar uitgeloofd voor de tip die zou leiden tot de arrestatie van Muhajir.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.