Home

Achtergrond 174 x bekeken

Toeristen betalen ecotax in 'vervuild' Montenegro

Montenegro heft vanaf deze zomer ecobelasting bij toeristen om het milieu te beschermen.

Dat hebben autoriteiten gisteren bekendgemaakt. Per 15 juni betalen toeristen die met de auto of minibus het land in willen 10 euro en voor vrachtauto's, bussen en andere grotere vervoersmiddelen moet tussen de 30 en 150 belasting worden betaald. Het bewijs van betaling blijft een jaar geldig. Ook de jaarlijkse ecotax van 5 euro op auto's van Montenegrijnen wordt verhoogd.

Montenegro, dat bekend staat om zijn mooie natuur met bergen en waterbronnen, benoemde zichzelf in 1992 tot 'ecologische staat', maar heeft sindsdien weinig gedaan om deze zelfbenoemde titel met eer te dragen. Bezoekers en inwoners klagen over het slecht werkende afvalverwerkingssysteem, de bergen afval langs de wegen en rioolzuivering nabij zwemlocaties.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.