Home

Achtergrond 188 x bekeken

Tenten voor TU-studenten bijna klaar voor colleges

De tenten waarin de studenten Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft vanaf maandag colleges kunnen volgen, zijn zo goed als af.

Vanmiddag vindt de sleuteloverdracht plaats, zei vrijdag een medewerker van De Boer Tenten, die de tenten levert.

De twee tenten staan op het sportveld naast de Bouwkundefaculteit, die dinsdag in rook opging. De beide accommodaties beslaan een oppervlakte van 1650 vierkante meter. Naast een voorportaal, waarin koffie- en frisdrankautomaten staan, tellen de tenten elk vier collegezalen.

"We hebben de tenten vandaag voorzien van meubilair, sanitair, elektra en verwarming'', aldus de medewerker. "Dit weekend verrichten medewerkers van de TU de finishing touch.'' Maandag kunnen de studenten in de tenten terecht; dan maakt de faculteit een zogenoemde doorstart.

Behalve in de tenten kunnen de studenten Bouwkunde ook in andere zalen verspreid over de universiteitsgebouwen terecht voor colleges. Zo'n zestig stafmedewerkers van de faculteit hebben tijdelijk onderdak gekregen bij de faculteit Technische Natuurwetenschappen. De komende week worden nog 150 flexibele werkplekken beschikbaar gesteld.

"De tenten zijn in eerste intantie voor een maand besteld'', liet de medewerker van De Boer weten. De komende weken onderzoekt de TU waar de faculteit de komende drie tot vier jaar wordt ondergebracht. Decaan Wytze Patijn is optimistisch over de voortzetting van het onderwijs en onderzoek aan zijn Bouwkundefaculteit: "We zijn gewoon open. Tegen de studenten die in september beginnen wil ik graag zeggen: wie studeert er over vier jaar als eerste af in ons nieuwe gebouw?''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.