Home

Achtergrond

Telers krijgen alsnog MEI-subsidie

Vijf glastuinders krijgen alsnog 427.000 euro subsidie voor de aanschaf van hogedruk vernevelingssystemen.

Bezwaar aangetekend door Flynth adviseurs en accountants is gehonoreerd door Dienst Regelingen.

In het kader van de subsidieregeling Markintroductie Energie Innovaties (MEI) kon vorig jaar subsidie aangevraagd worden voor energie-innovaties. Een van de voorwaarde was dat de reductie van de CO2-uitstoot minimaal 10 procent moest zijn. Op deze voorwaarde zijn aanvragen voor Aircokassen en andere hogedruk vernevelingssystemen afgewezen.

Hiertegen hebben vijf tuinders bezwaar gemaakt, ondersteund door Flynth adviseurs en accountants (voorheen LTB) met als grootste bezwaar dat de beoordeling van de CO2-reductie niet zuiver is verlopen. Hierin zijn ze in het gelijk gesteld, waarop Dienst Regelingen heeft besloten de subsidie van totaal 427.000 euro alsnog toe te kennen.

Jeroen de Koning, subsidieadviseur bij Flynth is blij met de uitspraak, omdat elke CO2-besparende techniek, in en buiten de glastuinbouw het kabinet Balkenende helpt de Kyoto doelstellingen te halen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.