Home

Achtergrond

Suikerbedrijven vertonen herstel op beurs

Het Duitse suikerconcern Südzucker laat deze week een sterk herstel zien op de aandelenbeurs.

Het concern presenteerde jaarcijfers die beter waren dan verwacht. De meningen van analisten over het verloop van het huidige boekjaar zijn echter nogal verdeeld.

Desondanks klom de beurskoers van Südzucker donderdag met ruim 6 procent. Daarmee is een groot deel van de koersverliezen van dit jaar gecompenseerd, want na dit herstel noteert het aandeel nog zo’n 8 procent lager dan begin dit jaar.

Het Deense suiker- en ingrediëntenconcern Danisco liet woensdag een koersstijging noteren van meer dan 5 procent. Deze opleving is echter vooral het resultaat van berichten dat het Duitse Nordzucker en het Franse Tereos nog in de race zouden zijn om de suikeractiviteiten over te nemen.

Het Amerikaanse agriconcern Archer Daniels Midland was de grootste verliezer op de beurs deze week. Beleggers vrezen verwatering van de winst per aandeel, nadat het agriconcern een uitgifte van rechten op aandelen bekendmaakte. Het concern wil extra geld uit de markt ophalen om de schulden te verminderen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.