Home

Achtergrond 171 x bekeken 2 reacties

Subsidieregeling bestrijding salmonella werkt nog niet

De subsidieregeling voor de bestrijding van salmonella in de pluimveesector voor het jaar 2008 is nog steeds niet in werking getreden.

Dit meldde secretaris Ben Dellaert van het PPE tijdens de vergadering van de sectorcommissie pluimveevlees.

De subsidieregeling is in februari in het PPE bestuur vastgesteld en vervolgens ter goedkeuring gestuurd aan het ministerie van LNV. De verwachting was dat de regeling vrij snel doorgevoerd zou kunnen worden. In tegenstelling tot voorgaande jaren heeft LNV echter besloten de regeling ook nog voor te leggen aan Brussel.

Het wachten is nu op definitieve goedkeuring uit Brussel. Het PPE heeft geen idee hoe lang het nog kan duren voordat de subsidie wordt goedgekeurd. Wel wil het productschap nagaan in hoeverre Nederland met deze procedure nu afwijkt van andere landen.

Inmiddels heeft het PPE voor 2009 een subsidieverzoek ingediend voor de fok- en vermeerderingsbedrijven en de vleeskuikens. Dit najaar wordt duidelijk hoeveel geld Nederland krijgt uit Brussel. De sector moet via cofinanciering een zelfde bedrag bijeen brengen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  lies

  Dat is nu niet meer nodig,Wij stoppen de kip wel in bleekwater,dan zijn wij ook salmonella vrij.
  wat een kosten besparing.en wat een kappitaal vernietiging in al die jaren uit gegeven aan allerlei proeven en regelgeving,controles enz.

 • no-profile-image

  dick

  helemaal met je eens Lies, weggegooid geld,ons geld.
  Maar ik ben bang dat ons trutje verburg wel wil dat wij doorgaan met dit kostenverhogende plan.
  Het is nl de bedoeling dat dit kleine landje wordt ontdaan van alle intensieve veehouderij.

Of registreer je om te kunnen reageren.