Home

Achtergrond 1 reactie

Streekbussen rijden niet

Woensdag en donderdag rijden in het grootste deel van het land geen streekbussen. De chauffeurs staken voor een beter salaris.

In de steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Dordrecht rijden stadsbussen. In de Achterhoek en een klein deel van Friesland rijden streekbussen. De chauffeurs in die gebieden vallen onder een andere cao.

De tweedaagse staking volgt op de publieksvriendelijke acties van de afgelopen feestdagen. Toen controleerden de chauffeurs de kaartjes niet en konden mensen gratis reizen. Voor later deze maand staan nog meer acties op stapel. Dan is op enkele dagen het vervoer tijdens de spits gratis en rijden buiten de spits geen bussen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    onzin

    gemakkelijk om zo te doen je pakt er alleen de schoolgaande kinderen mee die perse met het openbaar vervoer moeten.en de mensen die geen auto hebben en met het openbaar vervoer naar hun werk moeten,dus moet je als het niet andres kan een snipperdag nemen of meerdere het is belachelijk om zo je ZIN DOOR TE DRIJVEN.wij als huisvrouwen gaan toch ook niet staken om als we onze zin een keer niet krijgen.niet meer de was doen,koken schoonmaken en alles wat geen naam heeft.je moet bij diegene zijn die er voor verantwoordelijk zijn die moet je pakken.niet man met de pet zoals de volsmond zegt.maar de witte boorden daar moeten jullie zijn om je zin te krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.