Home

Achtergrond 206 x bekeken

Sterke daling olieprijs

De olieprijs is gisteren met ongeveer 3 procent gedaald tot ruim 127 dollar.

Dat kwam vooral doordat de dollar aantrok als gevolg van een opwaarts herzien groeicijfer over de Amerikaanse economie. Een sterkere dollar maakt olie duurder voor beleggers met andere valuta.
De prijs van een vat lichte Amerikaanse olie (van 159 liter) noteerde in de middaghandel in New York een laagste stand van 126,11 dollar, om daarna weer iets te stijgen. Vorige week bereikte de olieprijs nog een absoluut record van meer dan 135 dollar per vat.
Investeerders lieten zich donderdag niet van slag brengen door een rapport over de Amerikaanse olievoorraden. Die lieten de afgelopen week de scherpste daling zien sinds 2004. De sterke prijsstijging van vorige week werd wel ingegeven door tegenvallende oliereserves in de Verenigde Staten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.