Home

Achtergrond 170 x bekeken

Stel je vraag aan de EU, kosten: 24 euro

Elke vraag die een burger aan de Europese Unie stelt, kost de Europese Commissie ongeveer 24 euro.

Het Duitse persbureau DPA maakte die berekening vandaag, nadat eerder bekend werd dat voetbalsupporters tijdens het EK in juni hetzelfde EU-callcenter kunnen bellen met vragen over hun reis naar Oostenrijk en Zwitserland.

DPA achterhaalde dat er vorig jaar 113.000 vragen zijn gesteld. Met een simpele deelsom komt de kostprijs van een gesprek uit op 23,89 euro. Het budget van de dienst bedraagt dit jaar 2,7 miljoen euro.

In het callcenter van de EU, te bereiken via het gratis telefoonnummer 00800 67 89 10 11 of per email, kan iedereen terecht met vragen over Europa. Er werken veertig mensen die vragen beantwoorden in het Nederlands, Frans, Engels en Duits. Tijdens het EK voetbal kunnen vragen in alle EU-talen worden gesteld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.