Home

Achtergrond 279 x bekeken 1 reactie

Stalvoederaars halen hoger saldo per koe

Melkveehouders, die hun dieren niet beweiden en stalvoedering toepassen, halen een hoger saldo per koe dan collega’s, die hun dieren wel laten beweiden.

Het verschil in de saldi is niet alleen een gevolg van het al dan niet beweiden, maar ook van bedrijfsomstandigheden en managementvaardigheden van de ondernemer. Dat blijkt uit cijfers van het Informatienet van het onderzoeksinstituut LEI over de periode 2003-2005.

Melkveehouders, die in de hierboven genoemde periode stalvoedering toepasten, realiseerden een saldo van 2.460 euro per koe. Hun opbrengsten uit onder meer melk en omzet en aanwas komen uit op 3.400 euro per koe. De directe kosten voor stalvoederaars bedragen uit op 935 euro per koe.

Eén reactie

  • no-profile-image

    melkveehouder

    Lijkt me logisch dat de consument meer betaald voor weidemeilk

Of registreer je om te kunnen reageren.