Home

Achtergrond

Staking treft internationale treinverkeer

Het internationale treinverkeer naar, vanuit en door België komt vanavond plat te liggen als gevolg van een 24-uursstaking op het spoor in dat land.

De Nederlandse Spoorwegen raden reizigers aan om reeds gekochte tickets om te boeken of te annuleren. Dat kan kosteloos.
De Belgische automobilistenbond VAB waarschuwt voor de drukste filedag van het jaar bij de zuiderburen, omdat treinreizigers naar verwachting dinsdag massaal in de auto stappen. De grootste verkeershinder heeft waarschijnlijk plaats tijdens de ochtendspits, met name rond Antwerpen.

De treinstaking begint maandag om 22.00 uur. Tijdens de vakbondsactie rijdt er zo goed als geen enkele trein rijd in België. Het personeel van het Belgisch spoorbedrijf NMBS staakt voor een beter cao-bod. Ook eind vorig jaar is daarom enkele dagen het werk neergelegd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.