Home

Achtergrond

Staking legt streekvervoer weer lam

De buschauffeurs in het streekvervoer leggen vandaag in een groot deel van het land opnieuw het werk neer.

Ze doen dat uit onvrede over de opstelling van de werkgevers in de cao-onderhandelingen. De staking heeft plaats tussen 09.00 uur en 16.00 uur en van 19.00 uur tot het einde van de dienstregeling.

In de vroege ochtend en in de middagspits rijden er wel bussen, maar hebben geen controles op plaatsbewijs plaats en worden strippenkaarten niet gestempeld. In de praktijk is het reizen met de streekbus dan dus gratis.

De bonden hebben gekozen voor de combinatie van staken en gratis reizen als actievorm onder druk van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren. In eerste instantie waren de vakorganisaties van plan om de hele dag te staken, maar daarmee zouden examenkandidaten zwaar worden getroffen. De examenperiode op de middelbare scholen begon maandag.

De staking gaat woensdag en donderdag door, als de patstelling tussen werkgevers en vakbonden blijft voortduren. De bonden organiseerden de afgelopen dagen al verschillende acties en vorige week een 48-uursstaking.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.